Cikkek
Mi a rádióhullám? Hogyan terjed?

Egy rövid ám nem szakbarbár kis iromány a rádióhullámokról, azok terjedéséről és az alapokról. Belecsempésztem egy kis magyarázatot és a gyakori kérdések válaszait is. A megnyitáshoz kattints a címsorra vagy IDE!


Milyen rádiót vegyek? Merre induljak?

Egy kis érthető leírás szeretne lenni arról, hogy milyen irányba érdemes indulni a rádióválasztásnál. Leginkább kezdőknek ajánlom, akik még nem foglalkoztak adóvevőkkel. A megnyitáshoz kattints a címsorra vagy IDE!


VHF vagy UHF rádió kell nekem?

Melyik sáv kell nekem? Melyik a jobb? Melyik mire jó? Erre próbálok itt választ adni. Tömören, érthetően. A megnyitáshoz kattints a címsorra vagy IDE!


Milyen a jó rádióamatőr készülék?

Egy kis szösszenet mely elsősorban a rádióamatőr felhasználásra alkalmas készülékekre lett kihegyezve. A megnyitáshoz kattints a címsorra vagy IDE!


Milyen rádió alkalmas munka-készüléknek?

Egy rövid firka arról, hogy milyen rádiót érdemes választani ha munkaeszköznek kell. A megnyitáshoz kattints a címsorra vagy IDE!


Kinéztem egy rádiót magamnak. Mit tud?

Az örök kérdés! Honnan tudom meg, hogy az általam kinézett rádió mit tud illetve kompatibilis a meglévő rádióimmal? Íme pár egyszerű tipp. A megnyitáshoz kattints a címsorra vagy IDE!


Ismerkednék a rádiózással. Mi kell majd?

Ezzel a kérdéssel indultam neki én is annakidején a rádiózás világának. Mi kell? Erre próbálok választ adni a teljesség igénye nélkül. A megnyitáshoz kattints a címsorra vagy IDE!


CTCSS, PL, DCS. Mik ezek?

Ezzel a kérdéssel indultam neki én is annakidején a rádiózás világának. Mi kell? Erre próbálok választ adni a teljesség igénye nélkül. A megnyitáshoz kattints a címsorra vagy IDE!


Kell engedély ahhoz, hogy rádiót használjak?

Rádió kellene? Nem vagy biztos benne, hogy nem engedélyköteles? Olvasd el ezt. Talán segít :) A megnyitáshoz kattints a címsorra vagy IDE!


Vészhelyzeti rádiózás: teendők segélyhíváskor

Mit kell tenni természeti katasztrófa esetén? Kihez forduljunk segítségért? Mik a teendők? Mik a jogaink, mik a kötelezettségeink rádióamatőrként? Innen megtudhatod dióhéjban. A megnyitáshoz kattints a címsorra vagy IDE!


Vészhelyzeti rádiózás: segélyhívó frekvenciák

Rádióamatőrként segítséget nyújtanál vagy kérnél egy katasztrófa vagy vészhelyzet esetén, de nem tudod melyek a segélyhívó csatornák? Kukkants be ide! A megnyitáshoz kattints a címsorra vagy IDE!


Vészhelyzeti rádiózás: felszerelés

Milyen alapfelszerelés lényeges egy katasztrófahelyzetben történő segítségnyújtáshoz? Itt felsorolok pár hasznos tippet. A megnyitáshoz kattints a címsorra vagy IDE!


Rádióamatőr Készenléti Szolgálat felhívása - 2012

A Rádióamatőr Készenléti Szolgálat felhívása azon amatőröknek, akik szeretnének csatlakozni a szervezethez, vészhelyzet esetén a technikai berendezéseikkel segítséget nyújtani a hatóságoknak és a lakosságnak. A megnyitáshoz kattints a címsorra vagy IDE!


Rádióamatőrök segítsége vészhelyzet esetén

Ez a cikk inkább a laikusoknak szól. Miben tud segíteni egy rádióamatőr, ha baj van? Innen megtudod! A megnyitáshoz kattints a címsorra vagy IDE!


Az IRIS 2011 kommunikációs gyakorlat összegzése

Ebből a cikkből megtudhatod, hogy miképpen végződött a 2011-ben megtartott magyarországi vészhelyzeti kommunikációs gyakorlat. A megnyitáshoz kattints a címsorra vagy IDE!


Általános tudnivalók az átjátszókról

Mi az átjátszó? Milyen elemekből épül fel? Hogyan működik? Mire jó? A megnyitáshoz kattints a címsorra vagy IDE!